Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3 Slideshow Image 4
Bemutatkozás

2012-02-23 16:42:00

Bemutatkozás

Monor község képviselő testülete 1937-ben határozta el, hogy egy járási tüdőbeteg gondozó intézetet kell létrehozni. Az építkezés 1938-ban kezdődött és már 1939 október 15.-én avatták is az épületet.

A háború utáni időszakban gyermekgyógyászati, fogorvosi rendelésekkel bővült a választék. Majd mind több szakrendelést indítottak el, ennek következtében egyre szűkösebbé, zsúfoltabbá vált a rendelőintézet.

 

1978 június 11.-én átadták a Balassa utcában az új, korszerű szakrendelőt: 22 munkahelyen látták el a betegeket.

Az épület 43 millió forintos költségvetéssel épült fel. A földszintjén körzeti orvosi, sebészeti, gyermekgyógyászati részleg, központi kartonozó, röntgen kapott helyet. Az emeleten nőgyógyászati, fogászati, gégészeti, fizikoterápiai, urológiai, EKG, belgyógyászati, ideggyógyászati, szemészeti rendelők. A kornak megfelelő legkorszerűbb műszerek kerültek beszerzésre. A legfelső emeleten az intézeti dolgozók öltözője, konyha, étterem, irodák voltak.

 

1985. január 1.-tõl a monori tanács közvetlen irányítása alá tartozó egészségügyi intézmények és a járási hivatal intézményei szervezeti egyesítésre kerültek. A Balassa utcai épületben lettek elhelyezve a védőnők a mentősök és az ügyelet. Az Eü.Min. utasítása alapján a rendelőintézet és az eü. alapellátási szolgálat szervezeti egységet képezett. (Ide tartozott Vecsés és Gyömrő is) Az egyesített intézmények munkáltatói jogkörét a rendelőintézet igazgatója gyakorolta.

 

Az 1990-es évektől a vecsési és a gyömrői rendelőintézetek önállóan végzik tevékenységüket. A monori Szakorvosi Rendelőintézet jelenleg három telephelyen működik.

Az alapellátás (háziorvosok, gyermekorvosok, védőnők, fogorvosok, ügyelet) 2011 novembere óta az újonan  felépült Dr. Gombos Matild Egészségházban rendelnek.

A központi épület tetőszerkezetének, nyílászáróinak cseréje és a homlokzati hőszigetelés 2008-2009 években valósult meg.

A fenntartó 2003-ig Monor Város Önkormányzata, 2003-2011-ig Pest megye Önkormányzata volt.

2012 évtől központi költségvetési intézmény lettünk.

Szakorvosi Rendelőintézet Monor © 2012; - Minden jog fenntartva! @Marco